Kooktijd boerenkool

In de winter of op een herfstdag kan het een erg lekker zijn om boerenkool te eten. Aan boerenkool kun je een geheel eigen draai geven. Wanneer je boerenkool gaat bereiden dan zal je hier even mee bezig zijn. Want je maakt boerenkool immers niet in een handomdraai klaar. De kooktijd van boerenkool bedraagt ongeveer 25 tot 30 minuten. Wanneer je eenmaal handigheid hebt gekregen in het bereiden van boerenkool, zal het een stuk sneller gaan.
Tips kooktijd

Om snel boerenkool te bereiden kun je de boerenkool bovenop de aardappelen leggen en het daardoor tegelijk koken. Vervolgens hoef je alleen maar het water af te gieten en alles door elkaar heen te stampen. Daarbij kan de worst er ook bovenop leggen, je moet dan wel eerst het zakje van de worst af halen.

Boerenkool eten

Het is erg lekker om boerenkool te eten. Veel mensen eten boerenkool in de winter. Boerenkool is erg gezond om te eten en je kunt het binnen een halfuur bereiden. Als je boerenkool maakt kun je dit serveren met een lekkere rookworst of bijvoorbeeld met een gehaktbal. Natuurlijk hangt dat helemaal van je eigen smaak af.