Boerenkool met spekjes

Dat wordt lekker smullen, de boerenkool met spekjes! Het hoort bij de stamppotten, in totaal kun je vier normale porties halen uit dit onderstaande gerecht. Binnen een uur ben je hiermee klaar en veel mensen vinden het een echte aanrader, zeker in de winter!
Ingrediënten voor de boerenkool met spekjes

Kies je voor de boerenkool met spekjes? Dan heb je wat dingen nodig om het klaar te maken. Je moet natuurlijk denken aan ontbijtspek, 150 gram voor vier personen. Dan kies je schoongemaakte boerenkool, het liefst uit het koelvak in de supermarkt, vervolgens neem je 300-400 gram aardappelen en 25 gram boter dit mag ook roomboter zijn. Dan neem je een rookworst (dit kan dat hoeft niet). Je kunt ook van alle ingrediënten wat meer nemen, maar dan moet je er voor zorgen dat je de juiste verhoudingen neemt. Kijk even hoeveel mensen er mee eten en probeer het een keer uit met deze hoeveelheden en dan kun je zien hoeveel mensen er van eten en dan weet je voor de volgende keer of je meer klaar moet maken van de boerenkool met spekjes.

De bereidingswijze van de boerenkool met spekjes

Het is belangrijk dat je kleine spekjes gebruikt, deze spekjes moet je dus in kleine blokjes snijden wanneer dat nog niet is gedaan. Je kunt ook kant en klare bakjes met spekjes kopen en deze kun je dus al meteen gebruiken. Deze spekjes moet je op een klein vuur in het eigen vet bruin laten bakken. Je kunt ze wat op smaak brengen, maar meestal is dat niet nodig. Je kunt zelf kijken wanneer jij de spekjes klaar vindt om op te eten, als je ze wat harder wilt hebben laat je ze gewoon wat langer op staan. In de tussentijd ga je de aardappels klaarmaken, deze ga je schillen en je maakt er dan schijfjes van. Vervolgens ga je de boerenkool wassen. Zijn de spekjes mooi bruin? Dan kun je de aardappelen en de boerenkool er bij doen in de pan. Eventueel kan de rookworst er ook bij, je doet er een glas water bij en je zet het allemaal op een klein pitje en wacht tot het gaar is.

Wel of geen rookworst?

Bij de boerenkool met spekjes kun je rookworst gebruiken, sommige mensen vinden het erg lekker en zij kunnen er dan echt van genieten. Je kunt de worst ook apart klaar maken en dat doe je dan in een aparte pan. Je laat dan water koken en daar leg je de rookworst in voor twintig minuten en dan kun je deze er apart bij serveren. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de boerenkool met spekjes klaar te maken, hoe meer tijd je er aan besteedt hoe lekkerder het is. Je moet het namelijk rustig aan laten staan zodat de boerenkool goed gaar wordt en de smaken in elkaar over gaan en dan heb je een heerlijke maaltijd bereid.