Boerenkool koken

Je kiest er voor om boerenkool klaar te maken, maar hoe ga je dat doen? Hierbij is het belangrijk dat je denkt aan boerenkool koken. Dit duurt ongeveer een half uur en dan is de boerenkool goed gaar, de aardappelen zijn vaak in twintig minuten gaar. Als je een recept volgt, is het belangrijk dat je ook echt die volgorde aan houdt, er wordt altijd gestart met hetgene wat het meeste tijd kost en wat het langste op het vuur moet staan. Daarom wordt de boerenkool dan ook eerder opgezet zodat de aardappelen in tussen niet kapot zijn gekookt (pap zijn geworden) wanneer de boerenkool al klaar is.
Tips voor boerenkool koken

Als je kiest voor boerenkool koken dan is het goed om te kiezen voor 700 gram gesneden boerenkool of je kiest 1200 gram boerenkool die niet is schoongemaakt. Het is mogelijk dat de boerenkool na lang koken nog een beetje hard blijft (de boerenkool wordt niet goed gaar) dit is vaak wanneer het nog niet gevroren heeft. Dit kan worden verholpen, dan moet je namelijk de gesneden boerenkool in een plastic zak doen en een nacht of een paar dagen in de diepvries leggen. Voordat je deze boerenkool dan gaat gebruiken moet je hem niet ontdooien maar gewoon bevroren opzetten en ook dan kun je heerlijk smullen!

De boerenkool koken, zo doe je dat

Als je de boerenkool wilt koken dan neem je een grote pan, je moet zorgen dat alles er goed in past en dan doe je er een laagje water in. Daarna doe je de boerenkool in de pan en je doet er wat zout bij. Dan breng je het geheel aan de kook en je doet er het deksel op. Je zet het vuur laag zodat de boerenkool zachtjes kan blijven koken en gaar worden. Maar in de tussentijd kun je de rest klaar maken, je gaat de aardappelen schillen en snijden, even wassen onder de koude kraan en dan kunnen zij bij de boerenkool in de pan. Dan breng je de boerenkool samen met de aardappelen aan de kook en dat moet ongeveer 20 minuten opstaan. Even het deksel op de pan en je kunt bijna smullen. Wil je er namelijk rookworst bij eten dan kun je deze alvast warm maken en dan is alles mooi tegelijkertijd klaar.

Boerenkool koken is zo gebeurd

Heb je niet zoveel tijd om te koken en moet je de kinderen ophalen of wat voor dingen ook doen, je kunt de boerenkool ook in de ochtend of middag al koken wanneer je hier wel voldoende tijd voor hebt. Soms wordt het koken ook wel een avond van te voren gedaan. Je moet even nagaan wanneer je 40 minuten tijd vrij hebt om het eten klaar te maken. Het voorbereiden van het eten kost niet zoveel tijd, maar je moet 20 minuten wachten tot het geheel gaar is. Daar moet je er wel bij blijven zodat het rustig gaar kan worden en in de tussentijd kan de tafel gedekt worden en kan de rookworst al gesneden worden.