Boerenkool invriezen

Je kunt boerenkool invriezen. Als je de boerenkool gaat kopen dan wil je ook weten of je deze in kunt vriezen, maar dit is mogelijk. Je kunt de boerenkool op verschillende manieren bewaren. Het belangrijkste is het dat je deze op een koele en droge plaats gaat bewaren, je wilt hem namelijk zo vers mogelijk kunnen eten. Als je de boerenkool aan de struik neemt dan kan deze een paar dagen worden bewaard in de koelkast. Het beste is het wanneer je de temperatuur van de koelkast tussen de één en de vier graden hebt staan. Als je een koele of droge plaats hebt dan mag het tussen de 12 en de 15 graden zijn. Dan is hij een week houdbaar, dit is dus net wat langer dan wanneer je hem in de koelkast wilt bewaren.
Voorverpakte en gesneden boerenkool

Als je de voorverpakte en de gesneden boerenkool hebt dan kun je deze maar één tot twee dagen in de koelkast bewaren. Het is wel mogelijk als je de boerenkool al gaar hebt gekookt om deze in te vriezen. We spreken dan over boerenkool invriezen. Het beste kun je deze in een goed gesloten plastic zak bewaren en dit kun je dan gedurende twaalf maanden bewaren in de diepvries, daar is het meestal -18 graden. Je hebt ook nog de rauwe boerenkool. Deze moet voordat je hem in gaat vriezen drie minuten geblancheerd worden. Dan kun je hem ook voor twaalf maanden invriezen. De boerenkool invriezen heeft een groot aantal voordelen want als je een keer geen tijd hebt om naar de winkel te gaan of je hebt geen tijd om te koken dan heb je een snelle, maar toch een gezonde maaltijd. Neem daarom de tijd om een keer wat zakjes in te vriezen zodat je kunt ervaren hoe heerlijk boerenkool is wanneer hij is ingevroren, ook dan smaakt hij heerlijk vers. Dus boerenkool invriezen is een aanrader!

Schoonmaken en klaarmaken van de boerenkool

Als je kiest voor boerenkool uit de diepvries dan kun je deze op dezelfde manier klaar maken dan wanneer je deze uit de supermarkt meteen klaar wilt maken. Het is belangrijk dat je ontdekt wat je er allemaal mee kunt doen. Je kunt boerenkool op zoveel verschillende manieren klaar maken, je moet er in ieder geval wel op tijd mee beginnen, want boerenkool die niet gaar is smaakt echt niet. Zorg dat de boerenkool op tijd op het vuur staat en dan de aardappels er bij en dan 20-30 minuten laten koken en je hebt in korte tijd een heerlijke en gezonde maaltijd.

Bereidingstijden van boerenkool

De bereidingstijden van de boerenkool zijn ook van groot belang. Deze tijd hangt af van de manier waarop de boerenkool wordt bereid. Als je de boerenkool gaat koken kost dat 15 – 20 minuten. Je kunt hem echter ook roerbakken, dat kost ongeveer 15 minuten. Dan kun je hem ook in de magnetron klaar maken, dit kost 7 – 12 minuten en wanneer je hem gaan stomen kost dat 25 minuten. De laatste optie is de boerenkool smoren en dat kost 25 – 30 minuten.